We were inspired to create our first authentic living space to reflect our client’s desire to live and work in his painting studio. The design emulates his painting style and personal lifestyle by using natural materials, minimalist values, and bridging social context within a live-work environment. The overall form takes on an ethos of monumental simplicity which inherently captures panoramic lake views from the steep mountainside terrain. As part of authentic living, this studio is entirely devoid of paints or stains. The exterior walls are made of exposed rammed earth construction set atop a giant plinth of exposed concrete. The interior features natural plywood finishes and exposed structural beams. We focused all of our glazing to the north and south to capture views, utilize soft light for the painting, and create passive solar systems.

Lakeview Residence

Location:

Building Designer:

Interior Designer:

Structural Engineer:

General Contractor: